Een handgemaakte houten verlovingsring

Op zoek naar een handgemaakte houten verlovingsring of trouwring? Daar kan ik je in voorzien! Ik maak sinds 2016 houten trouw- en verlovingsringen op maat. Ik heb me gespecialiseerd in het maken van slanke houten ringen. Online vind je veel dikke houten ringen. Die zijn gemaakt uit één stuk. Ik werk met de gebogen hout techniek. Het buigen van het hout zorgt ervoor dat de houtnerven intact blijven, waardoor de ring slank en toch stevig is.

Ik zet mij graag in om voor jou en/of je geliefde te voorzien van een passende mooie ring. Of je trouwens voor een traditionele sfeer gaat, allebei een verlovingsring wilt, beide een hele andere ring wil of juist hetzelfde ontwerp, die vrijheid hebben we natuurlijk bij het ontwerpen!

Waarom een houten verlovingsring?

Hout is een licht, levendig en duurzaam materiaal. Met hout kun je alle kanten op, qua kleuren, vorm, en afwerking. Ik maak ringen uit (overgebleven) fineer van houtzagerijen en particulieren, waardoor de ringen een kleine ecologische voetafdruk hebben. Je kunt een houten ring goed dragen wanneer je nooit eerder sieraden hebt gedragen (omdat de ringen ligt zijn en comfortabel dragen) of wanneer je een metaalallergie hebt. Een houten ring is ook geschikt voor mensen die minder hebben met conventionele verlovings- en trouwrituelen.

 

Het ontwerpproces

We overleggen (digitaal of in persoon) eerst jouw eigen ideeën over de ring(en) en zoeken samen uit welke materialen daarbij passen.
Ik stel je vragen als: Wat draagt je geliefde al aan sieraden? Welke ringmaat? Hoe kleedt degene zich, wat vindt degene mooi? Wil je een speciale betekenis in de ring(en) verwerken? Nadat we een mooi ontwerp hebben gemaakt, ga ik voor je aan de slag met het maken ervan.

Speciale aandacht gaat uit naar de afwerking van de ring(en). Je kunt kiezen tussen een meer matte afwerking (olie), die je makkelijker zelf kunt bijhouden, of je kunt gaan voor een slijtvaste meer glimmende afwerking (lak) die ik eens in de zoveel tijd voor je onderhoud tegen betaling. Voor vragen over de afwerking, stuur me gerust een mailtje, dan vertel ik je meer of zie de voorwaarden onderaan deze pagina.

Prijs en levertijd

De prijs van een houten ring is afhankelijk van de gebruikte materialen en gewerkte uren. Meestal komt de prijs uit op 150 tot 450 euro per ring. Wil je een prijsopgave? Zie de contactgegevens onderaan deze pagina om een offerte op te vragen of meer informatie te ontvangen.
Het maken van de ring(en) duurt doorgaans 2 – 3 weken, maar ik zou je adviseren om wat langer de tijd te nemen, zodat we eventueel nog kunnen bijsturen in het proces als dat nodig is.

Aanvullend kun je de ring laten graveren bij mij. Dat doe ik met zwarte inkt met de hand. Let op: omdat het oppervlak niet zo groot is, kun je er hoogstens een datum, eenvoudig symbool of paar letters in kwijt. Of graveren mogelijk is, hangt ook af van de houtsoort.

Daarnaast is het mogelijk om een antiek doosje bij de ring aan te schaffen. Ik ga dan op zoek naar een passend doosje in de antiekzaakjes van Utrecht. In overleg schaf ik het doosje voor je aan en knap ik deze zo nodig op. Meestal vul ik de doosjes met pure blauwe of witte wol, zoals op de foto’s te zien is.

Wil je meer weten over houten trouw- of verlovingsringen, of een offerte aanvragen? Lijkt me leuk om samen met jou die speciale ring vorm te geven! Stuur me een bericht op Instagram @andrearhodenborgh of mail naar

Bezoekadres / Studio

Andrea Rhodenborgh
Gansstraat 143
3582EG, Utrecht

KVK nr. 66643716