OVER

Sinds 2012 maak ik sieraden en andere (kunst)objecten uit duurzame en levendige materialen. Ieder werk heeft een verhaal. Het verhaal van het materiaal, gevonden, hergebruikt of verzameld. De achtergrond van het ontwerp; de culturele uitingen en historische ambachten, symboliek en spiritualiteit. En in het geval van maatwerk: de gedachten en wensen van de drager. Ik breng deze verhalen samen op ambachtelijke wijze.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende ambachten (grafisch ontwerp, edelsmeden, Japans houtsnijden, kintsugi en fotografie, om er een paar te noemen) en rituelen. Van huis uit ben ik sociaal wetenschapper en gefascineerd door culturele uitingen en (de vorming van) rituelen rondom opgroeien, menselijke ontwikkeling en esthetiek.

Wil je ook iets voor jezelf of je geliefde laten maken? Of kiezen uit een collectie handgemaakte houten sieraden?

Kom langs in het atelier op afspraak. Mail naar info@andrearhodenborgh.nl voor de mogelijkheden.

IMPACT & VERANTWOORDING

Bij het maken van sieraden let ik zoveel mogelijk op de duurzaamheid van mijn producten en de voetafdruk die ik achterlaat met mijn werkzaamheden. Het is mijn droom om helemaal circulair werken. Dat komt hopelijk in de nabije toekomst! Voor nu doe ik het volgende:

– Ik gebruik (m.u.v. prints) geen plastic en andere schadelijke materialen om producten te verzenden. Ook hergebruik ik inpakmateriaal als vloeipapier en druk ik mijn kaartjes e.d. alleen op gerecycled papier dat niet gebleekt is.

– Ik minimaliseer de inkoop van nieuwe materialen. En wanneer ik nieuw inkoop, zorg ik dat het materiaal zo duurzaam mogelijk verkregen is met oog voor arbeider en natuur. 

– Vrijwel al het hout dat ik verwerk in mijn sieraden is tweedehands materiaal (restjes van gitaarbouwers en andere houtbewerkers). Het hout dat ik over hou, geef ik door aan anderen die er weer mooie dingen mee kunnen maken.

– Ik koop alleen gecertificeerd goud en zilver in. Deze metalen zijn (in het geval van goud) gerecycled uit ‘afval’ uit de goudbranche.

– Sieraden die ik maak zijn ‘made to order’, alleen in zeer kleine oplages beschikbaar of ‘custom made’. Daardoor heb ik nooit een overschot.
 
Heb jij nog ideeën voor het verder verduurzamen van mijn bedrijf? Laat het me weten en neem contact op met info@andrearhodenborgh.nl
Ik sta open voor suggesties!

Markten & exposities

14-05-2022 Houtmarkt Molen de Ster
23-10-2022 Museum Market Amsterdam

Bezoekadres / Studio

Andrea Rhodenborgh
Gansstraat 143
3582EG, Utrecht

KVK nr. 66643716