OVER

Mijn naam is Andrea Rhodenborgh en ik maak sinds 2012 sieraden en andere (kunst)objecten uit duurzame en levendige materialen. Ooit begonnen in de werkplaats van mijn vader met het maken van een kettinkje van hout met parelmoer, inmiddels mijn eigen atelier. Mijn sieraden zijn gelaagd en hebben meestal een basis van hout en Abalone schelp. Al werk ik ook met allerlei edelstenen en metalen.

Ik vertel graag verhalen door middel van mijn werk. Het verhaal van het materiaal zelf, vaak gerecycled of overgenomen van verzamelaars. De culturele achtergrond van het ontwerp; ik verdiep me graag in culturele uitingen en historische ambachten, symboliek en spiritualiteit. En de gedachten en wensen van de ontvanger; degene die het sieraad zal geven of dragen. Samen met jou vertaal ik een gevoel, herinnering of (toekomst)wens in een ontwerp dat bij jou of bij je geliefde past.

Centrale thema’s voor mij zijn groei/ontwikkeling/transformatie. Het gaat vaak over een sfeer van authenticiteit en een eigen gevoel van zijn. Dat gevoel is belangrijk en mogen we best wat meer benadrukken in ons dagelijks leven. Want het brengt je dicht(er) bij je eigen natuur – je unieke zelf – en laat je veranderen in wie je bent, wie je wil zijn en waar je wil zijn.

Bezoekadres / Studio

Andrea Rhodenborgh
Gansstraat 143
3582EG, Utrecht

KVK nr. 66643716

Algemene Voorwaarden