Tips voor verzorging

Wanneer je iets aanschaft, wil je natuurlijk dat het zo lang mogelijk meegaat. Je kunt veel doen om je natuurlijke sieraad er op termijn ook nog mooi uit te laten zien. Hieronder geef ik je wat tips.

Kom je er niet uit met onderstaande adviezen? Stuur gerust een mailtje naar info@andrearhodenborgh.nl

Wees voorzichtig met...

– Doe je sieraad af bij het nemen van een douche, saunabezoek, tijdens het zwemmen in de zee of in een zwembad.
 
– Draag je sieraad niet tijdens het verrichten van zwaar lichamelijk werk, tijdens het sporten of slapen.
 

– Stel je sieraad niet bloot aan schoonmaakmiddelen, alcohol, aceton, nagellakremover en andere bijtende, schurende of blekende stoffen.

Note: Sieraden uit natuurlijke materialen kunnen op den duur verkleuren. Dit is een natuurlijk proces onder invloed van zuurstof en de zon.

Onderhoud

Heb je een gelakt sieraad?
Dit sieraad is waterproof! Het hout zal niet beschadigd raken als het sieraad een keer nat wordt, aangezien de lak invloeden van buitenaf tegenhoudt. Houten ringen hebben eens in de zoveel tijd wat onderhoud nodig. Gelakte
houten hangers, armbanden en oorbellen hoeven doorgaans niet opnieuw
gelakt te worden. Gelakte sieraden kun je bij mij laten onderhouden. Bekijk deze pagina voor de kosten.
Je dient een sieraad opnieuw te laten lakken als de lak afbladdert, of er diepe krassen in de lak zijn gekomen, aangezien de lak in dat geval het sieraad niet meer beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Heb je een geolied houten sieraad?
Dit sieraad is niet waterproof. Doe het uit wanneer je bijvoorbeeld je handen wast. Qua onderhoud kun je af en toe zelf een klein laagje olijfolie, lijnolie of walnotenolie op het sieraad smeren om het hout te verzorgen. Laat de olie goed intrekken (ongeveer 15-20 minuten), veeg de overtollige olie weg met een schone doek en laat het laagje olie vervolgens een nachtje ‘uitharden’. Vooral als je je sieraad toch per ongeluk een keer vergat af te doen tijdens het handen wassen kan dit helpen. Hulp nodig bij het onderhoud? Of heb je vragen? Stuur mij gerust een mailtje.

Heb je een zilveren of verguld sieraad?
Je kunt het sieraad voorzichtig opwrijven met een zilverdoek, of een sopje (met Dreft of groene zeep) maken waarin je het zilver of vergulde sieraad te weken legt. Daarna wrijf je het sieraad voorzichtig schoon met een zachte borstel of schone doek. Let vooral op bij vergulde sieraden, het laagje goud op het sieraad kan wegvagen als je te hard wrijft of borstelt of een te agressief middeltje gebruikt. Een klein stukje testen voordat je het hele sieraad onderdompelt kan nooit kwaad. Zitten er elementen in het sieraad die gemaakt zijn van andere materialen? Zorg ervoor dat deze niet in het sopje terecht komen.

Vragen over onderhoud? Mail naar info@andrearhodenborgh.nl voor meer informatie. Ik help je graag verder.