Handgemaakte therapeutische massagetools

Naast houten sieraden maak ik ook andere objecten uit hout, zoals meditatie- en massagetools. Hoe relaxed is dat? Een voorbeeld van zo’n tool vind je in de video hieronder. Je ziet hoe ik hem heb gemaakt en een voorbeeld van hoe je de tool kunt gebruiken. Ik maak zowel massagetools voor thuisgebruik als voor professioneel gebruik. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden, het proces en schets ik een idee van waar je tools als deze zoal voor kunt gebruiken. Heb je interesse, of een vraag? Mail mij gerust (zie onderaan deze pagina)! Je bent van harte welkom om de mogelijkheden te bespreken in mijn atelier in Utrecht.

Inmiddels wordt deze tool gebruikt in een holistische praktijk in Utrecht en werkt uitstekend voor het behandelen van diverse klachten in rug, schouders, nek, benen en armen.

Hoe en waarvoor gebruik je een massagetool?

Je kunt een massagetool gebruiken op veel verschillende manieren:
– Als Gua Sha tool, om weefsels te stimuleren
– Voor een ontspanningsmassage
– Om drukpunten goed te bereiken
– Om de masseur te ontlasten (de tool maakt masseren makkelijker)
– Als meditatiehulp
– Wanneer je met een bepaalde focus wilt masseren (fysiek en energetisch) op een specifiek gebied
– Bij personen die directe aanraking minder prettig vinden

Het ontwerpproces

Het maken van een massagetool gaat uiteraard in overleg, want het maken van zo’n tool is een secuur werkje. Ieder hout voelt anders op de huid. En inleg van de stenen en andere natuurlijke materialen kan zowel een esthetische functie hebben als een functionele voor tijdens de massage of meditatie en hierin heb je ruimte keuze.
We overleggen (digitaal of in persoon) eerst waarvoor je de massagetool wilt gebruiken en zoeken samen uit welke materialen daarbij passen. Zelf materiaal aanleveren is ook mogelijk. Nadat we een schets gemaakt hebben van de tool, ga ik voor je aan de slag met het maken ervan. Wanneer de tool klaar is, kun je deze op komen halen in het atelier in Utrecht, of ik kan de tool voor je verzenden via PostNL.

Prijs en levertijd

De prijs van een massagetool is afhankelijk van de gebruikte materialen, vorm en maat van de tool en gewerkte uren. Meestal komt de prijs uit op 200 tot 700 euro. Wil je een prijsopgave? Zie de contactgegevens onderaan deze pagina om een offerte op te vragen of meer informatie te ontvangen.

Het maken van de tool duurt doorgaans 3 weken tot 2 maanden (afhankelijk van de omvang van de opdracht, levering van materialen, etc.). 

Voor meer informatie over massage- en meditatietools of over de mogelijkheden om er ook eentje te laten maken, stuur me een bericht op Instagram @andrearhodenborgh
of mail naar

Bezoekadres / Studio

Andrea Rhodenborgh
Gansstraat 143
3582EG, Utrecht

KVK nr. 66643716