TIPS VOOR VERZORGING

Je kunt veel doen om je sieraad er op termijn ook nog mooi uit te laten zien! Hier wat tips:

Doe je sieraad af bij het nemen van een douche, saunabezoek, tijdens het zwemmen in de zee of in een zwembad. Hetzelfde geldt voor het verrichten van zwaar lichamelijk werk, tijdens het sporten of tijdens het slapen.

Stel je sieraad niet bloot aan schoonmaakmiddelen, alcohol, aceton, nagellakremover en andere bijtende, schurende of blekende stoffen.

Heb je een geolied houten sieraad? Dan kun je af en toe ook zelf een klein laagje olijfolie of walnoten olie (bijvoorbeeld) op het sieraad smeren om het hout te verzorgen. Is je sieraad gelakt? Kijk dan bij onderhoud en reparaties onderaan deze pagina.

Heb je een zilveren of verguldĀ  sieraad en is deze vervuild of verkleurd? Je kunt het sieraad voorzichtig opwrijven met een zilverdoek, of een sopje maken waarin je het zilver of vergulde sieraad te weken kunt leggen, waarna je ze met een zachte borstel kunt schoonwrijven.

Kom je er niet uit? Stuur gerust een mailtje naar info@andrearhodenborgh.nl

Let op: Sieraden uit natuurlijke materialen kunnen op den duur verkleuren. Dit is een natuurlijk proces onder invloed van zuurstof en de zon.